Mijn favorieten

Van Chicago naar makelaarskantoor in Zeist

Geen dag is hetzelfde voor Annelieke. Zowel in haar privéleven (met drie kinderen) als tijdens haar werk bij WVO, moet ze snel en flexibel schakelen. Creatief inspelen op de situatie, veel ad hoc opdrachten en verschillende werkzaamheden. Hoe doet ze dat?  
 

Van Amsterdam, naar Chicago en uiteindelijk Zeist

Annelieke heeft al op veel verschillende plekken gewoond. Waaronder zelfs een tijdje in het buitenland. Annelieke: “Ik kom oorspronkelijk uit een dorpje genaamd Ewijk. Daarna heb ik jaren in Amsterdam gewoond. Dat is wel heel anders vergeleken met Chicago, waar mijn man en ik 3 jaar hebben gewoond en gewerkt. Ik ben daar nog een tijd stewardess geweest, maar dat was moeilijk te combineren toen onze eerste zoon werd geboren. Ik besloot te stoppen met werken en wilde wat graag dichter bij mijn familie zijn. Wij hebben toen letterlijk de kaart van Nederland gepakt en punaises geprikt waar wij graag wilden wonen. Uiteindelijk kwamen we uit in Zeist.”
 

Opleiding

Eenmaal terug in Nederland en helemaal gesetteld in Zeist wil Annelieke weer graag aan het werk. Na wat wikken en wegen koos Annelieke ervoor om zich te laten opleiden tot makelaar. Annelieke: “Tijdens mijn opleiding wees een vriendin mij op een vacature bij een kleiner makelaarskantoor in Utrecht. Eenmaal aan het werk bleek de combinatie studeren, een gezin en werken toch best moeilijk.” De opleiding stond even op een laag pitje, vooral tijdens haar overstap naar WVO Makelaars in Zeist. Annelieke: “Nu ik helemaal gewend ben aan mijn nieuwe werkplek wil ik heel graag de opleiding voor makelaar afronden”.
 

Via via bij WVO

Dat Zeist aanvoelt als een dorp blijkt als Annelieke vertelt hoe ze bij WVO terechtgekomen is. Annelieke: “Onze buren hadden hun huis te koop staan bij WVO, vandaar dat ik Björn een keer tegen kwam. Omdat wij gezamenlijke vrienden hebben raakte we al snel in gesprek. Dat gesprek leidde tot de overstap die ik nu heb gemaakt.” Annelieke werkt inmiddels vier maanden als commercieel binnendienst medewerker op het kantoor in Zeist. Annelieke: “Ik ben onwijs blij dat ik nu bij WVO zit. De interactie met collega’s is heel leuk. We zijn echt een team. Ook ben ik van alles op de hoogte door de vele verschillende werkzaamheden, zoals telefoontjes beantwoorden, afspraken inplannen, woningen aanmelden en mensen ontvangen. Ik vind het leuk om zo het overzicht te houden.”
 

Wonen en werken in Zeist

Annelieke woont en werkt in Zeist waardoor ze redelijk wat kennis heeft over het dorp. En die kennis komt goed van pas: “Er kwamen laatst mensen uit Curaçao het kantoor binnenlopen. Zij zochten een huis in Zeist in een kindvriendelijke buurt, maar wisten nog niet in welke wijk. Ik kon hen heel makkelijk adviseren. Met drie zoons weet ik welke plekken leuk zijn voor kinderen en waar je in Zeist mooi kan wonen.” Maar ook voor tips voor leuke plekken in Zeist kun je bij Annelieke terecht: “Afgelopen zomer kon je bij Slot Zeist naar een heel leuk festival: Astonia. Ook leuk is Blik en Burgers, waar je kan eten en de kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Echt een aanrader! Zeist is sowieso een heerlijk dorp om in te wonen en werken. Vooral voor kinderen is het waanzinnig leuk om hier op te groeien. Je hebt er alles en de bossen zijn heerlijk dichtbij zodat je makkelijk de drukte kunt ontvluchten. Bovendien ligt Utrecht om de hoek!”
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring