Mijn favorieten

Tips om je huis te verkopen

Je huis staat te koop! Het liefst wil je natuurlijk dat je huis zo snel mogelijk verkocht wordt. Deze 6 tips kunnen je daarbij helpen.

Zorg voor een goede eerste indruk
De allereerste indruk bij potentiële kopers is heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat deze positief is het slim om het huis netjes opruimen en alle overbodige spullen tijdelijk elders opslaan. Dat zorgt er gelijk voor dat je woning ruimtelijk oogt. Heb je het huis netjes schoongemaakt en ruikt het er lekker? Een bos verse bloemen doet het nog steeds goed! Als laatste kun je extra sfeer creëren door mooie decoratie. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes, mooie vazen en gezellige kussens op de bank.

Achterstallig onderhoud oppakken
Kunnen de kozijnen een likje verf gebruiken? Hangt die ene lamp nog steeds niet ? Druppelt de kraan? Of liggen de plintjes er nog niet? Zorg dat je al die kleine achterstallige klusjes oplost voordat je de eerste kijkers ontvangt. Potentiële kopers kunnen namelijk sneller afhaken op deze onafgemaakte klusjes.

Smaken verschillen
Heb jij een knalgele muur in de woonkamer of heb je veel roze accessoires in huis staan? Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Probeer daarom je woning zo neutraal mogelijk te houden, zodat iedere kijker direct de mogelijkheden van jouw huis kan zien. Dit is een voorbeeld van een neutrale woning, maar je kunt ook advies vragen bij onze makelaars.


Laat mooie foto’s maken
Goede foto’s van jouw woning zijn heel belangrijk. Potentiële kopers kijken vaak eerst naar de foto’s en lezen daarna pas de tekst. Op de foto’s moet goed te zien zijn wat de ruimtes en de mogelijkheden van jouw woning zijn. Daarnaast horen de foto’s een trigger zijn om een bezichtiging te plannen. Tip: laat de foto’s maken door een professionele fotograaf.

Vergeet de tuin niet
Heb je het hele huis netjes en verkoopklaar? Vergeet dan niet om de tuin nog even aandacht te geven. Zorg dat de stoep netjes is aangeveegd en verwijder eventueel onkruid. Geef ook de garage en/of schuur een extra schoonmaakbeurt.

Laad je adviseren door een verkoopmakelaar
Een verkoopmakelaar kan tips geven over hoe je je huis zo snel mogelijk kunt verkopen. De makelaar kan je advies geven of je bijvoorbeeld een muur wel of niet moet schilderen. Ook weet een verkoopmakelaar hoe de huizenmarkt op dat moment in elkaar zit en is hij of zij bekend in de omgeving. Daardoor wordt jouw huis op een strategische manier in de markt gezet en is de kans dat jij je huis snel verkoopt groter. 

Ook onze makelaars staan klaar om je te adviseren bij de verkoop van je woning. Loop bij ons kantoor in Utrecht of Zeist binnen of bel ons op 030 – 6920304.
 
 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring