Mijn favorieten

Met een zachte G in Zeist

Sinds september zit er een nieuw gezicht bij WVO: Dorien. Ze werkt 3 dagen in de week op het kantoor in Zeist als commercieel binnendienst medewerker. Er valt ons gelijk iets op aan Dorien: ze praat met een zachte G. Daarnaast kan ze absoluut niet stil zitten. Dat lijkt ons toch lastig op een makelaarskantoor, of juist niet?
 

Van Limburg naar Zeist

Ondanks haar zachte G woont Dorien al jaren niet meer in het Zuiden. Ze is er alleen geboren en heeft daarna haar jeugd doorgebracht in Leerdam en haar studententijd in Tilburg. Na Tilburg heeft ze nog een aantal jaren in Utrecht gewoond, met tussendoor een kleine uitstap naar Curaçao voor het werk van haar man. Nu wonen ze alweer 12 jaar met veel plezier in Zeist. Dorien: “Toen ik zwanger was van onze dochter Sara, woonden we nog midden in de binnenstad van Utrecht. Een fantastische plek om te wonen, maar met een kleintje op komst, verhuisden we toch liever naar een meer kindvriendelijke omgeving. Zo kwamen we terecht in Zeist.” Zodoende neemt Dorien de telefoon in Zeist op met een zachte G.  
 

Zelfstandig ondernemend

Dorien heeft niet alleen op meerdere plekken gewoond, maar heeft ook in verschillende functies gewerkt. Dorien: “Ik heb Nederlands recht gestudeerd en ben afgestudeerd in de richting bestuursrecht. Ik werkte daarna als bestuursjurist bij de gemeente Eindhoven en later bij de gemeente Utrecht. Toen we voor een half jaar naar Curaçao verhuisden heb ik mijn baan opgezegd. De kinderen waren nog jong en zo had ik alle tijd voor ze.” Eenmaal terug uit Curaçao schoolde Dorien zich om naar professional organizer en ging aan de slag als zelfstandig ondernemer. Dorien: “Ik hielp mensen bij het organiseren van hun leven, in zowel werk als privé. Daarnaast werkte ik als organizer en directiesecretaresse bij verschillende bedrijven. Totdat Annelieke (medewerker bij WVO) mij vroeg om te solliciteren bij WVO. Zij zochten iemand die samen met Annelieke de fulltime functie van commercieel binnendienst medewerker wilde vervullen. “Ik was ondertussen wel weer toe aan een vaste baan. Het werk als zelfstandig ondernemer is heel leuk, maar alle facetten die erbij komen kijken, zoals de marketing en acquisitie vergen toch erg veel tijd. Dus heb ik een brief geschreven naar WVO en zodoende werk ik nu in de makelaardij.”
 

Nieuw in de makelaardij

Hoewel Dorien nooit eerder in de makelaardij heeft gewerkt, kan ze haar ervaring als professional organizer en bestuursjurist goed gebruiken. Dorien: “Mijn ervaring als organizer zorgt ervoor dat ik goed kan plannen en organiseren. Zo kan ik allerlei verschillende taken snel verwerken, denk aan: afspraken plannen, klanten bellen, opmaken van koopaktes en woningen aanmelden. In mijn werkzaamheden als bestuursjurist bij de gemeente had ik veel te maken met de toetsing van bouwvergunningen bij woningbouwprojecten, dus werkte ik meer aan de voorkant van de woningmarkt. Die kennis komt nu mooi van pas. Er is wel een groot verschil: als jurist zat ik vrijwel altijd tussen conflicterende partijen en nu zit ik in een veel positievere sfeer. Een nieuw huis kopen of succesvol verkopen is (in de meeste gevallen) voor mensen een leuke gebeurtenis.”
 

Sporten in Zeist

Zoals eerder vermeld: Dorien kan niet goed stilzitten. Gelukkig kan ze deze eigenschap goed combineren met haar werk in de makelaardij. Ze beoefent niet alleen zelf veel verschillende sporten, zoals tennissen, mountainbiken, klimmen en golfen, maar ze geeft al bijna 6 jaar sportlessen aan vrouwen (Mom in Balance). Dorien: “Ik leef meer van dag tot dag en kijk niet ver voorruit. Maar ik vind het wel belangrijk om gezond te blijven en tijd voor mijn gezin te hebben. Daarom sport ik veel en gaan we regelmatig leuke dingen doen met het gezin. Onze gezinsvakanties zijn hierdoor vaak een mix van actief en ontspanning. Maar ook in Zeist zelf genieten we volop. Wat een voorrecht om te kunnen wonen en werken in zo’n mooie en veelzijdige plaats als Zeist”, aldus Dorien. Hoe mooi is dat!
 
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring