Mijn favorieten

De 9 voordelen van wonen in Utrecht

Makelaar Bernard Muijsson – De laatste jaren zijn mensen steeds meer naar de vier grote steden toegetrokken. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Hierdoor worden de verschillen tussen platteland en stad steeds groter. Wat is de charme van de stad? En wat maakt Utrecht zo bijzonder?

1. Utrecht ligt centraal
Het meest voor de hand liggende voordeel noem ik ook gelijk als eerste. Utrecht ligt midden in ons land. De stad is van alle kanten zeer goed bereikbaar. Waar je ook vandaan rijdt, je bent binnen 5 tot 10 autominuten op een snelweg. Dat hoef je in Amsterdam niet te proberen.

2. Utrecht is goed bereikbaar met het OV
Heb je geen auto? Dat is in Utrecht geen probleem. We hebben 3 treinstations die zorgen voor een zeer goede bereikbaarheid in het openbaar vervoer.

De 9 voordelen van wonen in Utrecht3. Utrecht is een groot dorp
Een opmerking die ik veel hoor is dat Utrecht nog de eigenschappen heeft van een groot dorp. Utrecht heeft veel gezellige buurten, kleine winkels en restaurants. Het is een stad waar je nog herkent wordt en je snel op je gemak voelt.

4. In Utrecht is altijd wat te doen
Iedere wijk heeft zo zijn eigen lokale buurtkroegjes en restaurants. Binnen de singels liggen de oude grachten met de welbekende, gezellige terrassen en veel levendigheid.

5. Utrecht heeft de mooiste woningen
De stad is overzichtelijk opgezet met woningen in alle prijsklassen. Voor hetzelfde bedrag woon je hier ruimer dan in Amsterdam. Iedere wijk heeft zijn eigen kenmerken. Met wijken uit het begin van de 18e eeuw tot sfeervolle jaren ‘30 woningen aan de rand van de stad.

6. Utrecht heeft geschiedenis
Utrecht heeft een rijke historie. Het was vroeger een Romeinse stad en lag nog net binnen het Romeinse Rijk. De Romeinse Limes (de Romeinse grens) wordt op steeds meer plaatsen zichtbaar, zoals in het ondergrondse museum Dom Under, waar je de Romeinse muren kunt aanraken. Maar het allermooiste blijft de middeleeuwse binnenstad waar de Domtoren de show steelt.

7. Utrecht heeft veel groen
De stad is voorzien van de mooiste parken in Nederland. Neem bijvoorbeeld het Wilhelminapark, het Griftpark of het Julianapark. Ieder park heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling. Ze bieden voor iedere leeftijd ruimte en mogelijkheden voor sport, ontmoetingen en ontspanning.

8. Utrecht heeft het beste onderwijsaanbod
Ook goed om te weten, de Universiteit van Utrecht is de beste universiteit van Nederland. Al 13 jaar op rij zijn ze uitgeroepen tot beste onderzoeksuniversiteit van Nederland in de wereldwijde Academic Ranking of World Universities. Daarnaast zijn er nergens in Nederland zoveel scholen en universiteiten binnen een uur bereikbaar als in Utrecht.

9. Utrecht = natuur
De dorpen aan de Vecht, de Utrechtse Heuvelrug, de Langbroeker Wetering, de Loosdrechtse Plassen, need I say more? Je fietst de stad uit en staat midden in de natuur.
 
Overtuigd? Wil je nu ook wonen in Utrecht? Snap ik. Bekijk hier de woningen die op dit moment te koop staan in de mooie stad. Ben je op zoek naar iets specifieks? Zet mij dan aan het werk. Er komen binnenkort weer een aantal pareltjes de woningmarkt op.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring