Mijn favorieten

Van appartement naar 'opknaphuis'

Het werd tijd voor een ‘grotemensenhuis’, lacht Milou, die net als Michel de dertig net is gepasseerd. Het stel bewoonde een flatje in Tuindorp-Oost en met het oog op de toekomst – lees: gezinsuitbreiding – zochten ze een leuke woning met meer ruimte. Hun eisen, onder andere: genoeg tuin, een wijk met uitstraling en gelegen op een steenworp afstand van de Domstad.

Na enig gezoek op Funda (en diverse autoritjes door de omgeving van Utrecht) viel hun oog op een nogal vervallen tweekapper aan de Spoorlaan in Hollandsche Rading. Middenin een bosrijke wijk en omgeven door riante vrijstaande jaren dertigwoningen. Die laatste optrekjes gingen hun budget ver te boven, maar de goedkopere tweekapper met behoorlijk wat achterstallig onderhoud stal hun harten.

Bovenverdieping gestript
‘Ik was in één klap verliefd’, bekent Milou. Ze legt uit dat de woning toebehoorde aan een overleden weduwe die er samen met haar echtgenoot al sinds de jaren vijftig woonde, maar er hoegenaamd nooit iets aan verspijkerde. De vervallen staat van het pand vormde voor Michel en Milou geen beletsel. Na de sleuteloverdracht op 4 september begonnen ze voortvarend aan de bovenverdieping die nagenoeg geheel is gestript en opnieuw wordt ingedeeld – mét nieuwe badkamer en voorzien van een nieuw dak. Ook wordt het balkon in originele staat hersteld en hebben Michel en Milou plannen voor een metamorfose van de benedenverdieping en de bijna vijftig meter diepe achtertuin (met daarin een bakstenen huisje waarin de vroegere bewoner muziek componeerde). Hoewel dit allemaal van latere zorg is, legt Milou uit. ‘Dit wordt een tienjarenplan en dat vinden we nog leuk ook.’

Geluk bij een ongeluk
Met de overhandiging van de sleutel sloten ze een bloedstollend spannende periode af. Net toen het droomhuis vrijkwam hadden ze namelijk een bod gedaan op een andere woning die achteraf voelde als een ‘B-keuze’. Als een geluk bij een ongeluk werd het bod op dat pand door de verkopende partij niet geaccepteerd. Daardoor hadden ze ineens de handen vrij om honderd procent voor de woning in de Spoorlaan te gaan. Maar er waren nog drie gegadigden waardoor een gesloten bieding bij de notaris uitkomst moest bieden. De begeleiding door WVO Makelaars was van onschatbare waarde, vertelt Michel.

‘WVO is voor ons fantastisch geweest. Ze werken heel laagdrempelig door altijd bereikbaar te zijn en bijvoorbeeld razendsnel te reageren op whatsappjes. Voordat we deze woning op het oog hadden, heeft WVO voor ons in de wijk een flyer verspreid met de boodschap dat een jong stel geïnteresseerd was in een leuk huis in de omgeving. Leuk initiatief natuurlijk, welke makelaar doet dat nou? Wat vooral doorslaggevend is geweest is de gunfactor; dankzij de connecties die WVO met andere makelaars heeft, zijn we op het spoor van deze woning gekomen en hebben we mee mogen bieden. Zonder WVO was het niet gelukt om dit huis te krijgen.’

Lees ook het interview met de familie Kuijten die verhuizen naar het platteland, in ons magazine.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring