Mijn favorieten

Besparen op je energierekening én een warm huis?

Je wooncomfort verbeteren en besparen op je energierekening met het isoleren van je woning is nu extra voordelig door de subsidie energiebesparende maatregelen. De overheid heeft ruim 35 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor energiebesparende maatregelen zoals: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en bodemisolatie.

Besparen op je energierekeningHoogte subsidie energiebesparende maatregelen
De hoogte van de subsidie is per maatregel weer anders. De enige voorwaarde is dat je twee energiebesparende maatregelen
laat uitvoeren. Let wel op dat je de subsidie voor energiebesparende maatregelen aanvraagt voordat de maatregelen uitgevoerd worden! Hier onder kun je per maatregel de hoogte van de subsidie bekijken en zien wat de gemiddelde besparing op de energierekening is.

Subsidie spouwmuurisolatie
Voor het isoleren van de spouwmuur kun je €5,- per m2 subsidie krijgen. Met een gemiddelde woning bespaar je al gauw €550,- per jaar op de energierekening. De gemiddelde terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de 3-5 jaar. Spouwmuurisolatie de ideale manier om het wooncomfort te verhogen.

Subsidie dakisolatie
Voor het isoleren van het dak kun je een subsidie van €15,- per m2 krijgen. Voor een gemiddelde woning is de besparing zo’n vier- tot zeshonderd euro per jaar, met een terugverdientijd van 3-7 jaar. Dakisolatie zorgt dus voor een fikse besparing en veel meer wooncomfort.

Subsidie vloerisolatie
Voor vloerisolatie kun je €5,- per m2 subsidie krijgen. Met een gemiddelde woning bespaar je al gauw €180,- per jaar op de energierekening. De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 7-9 jaar. Vloerisolatie neem je niet om te besparen maar verhoogt je wooncomfort enorm.

Subsidie bodemisolatie
Voor het aanbrengen van bodemisolatie kun je €4,- per m2 subsidie krijgen. De besparing van bodemisolatie is slechts maar 5%. Bodemisolatie wordt in 98% aangebracht om optrekkend vocht en schimmel te verhelpen.

Meer weten over subsidie voor energiebesparende maatregelen? We denken graag met je mee! Laat hieronder je gegeven achter en we bellen je zo snel mogelijk.

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Bel mij

Vestiging
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring